Sunday, February 19, 2017

The next day

Daling,
You left,
But the smell of you stay.
In my car.

Air terjun

Pagi,
Azam lambat bangun, janji pukul 7,
Puing puing, sampai rumah azam pukul 9 , bergerak ke wangsa maju pukul dan kutip panjang and akak.
Then we go air terjun kemensah..

First, tapak tak best, burn our 24rm, its okay, semua orang muka seperti tidak ada senyuman, jadi azam bercadang untuk kita trekking ke air terjun sofia jane,
Dan kami trekking 50 minit, azam kata 45 minit saja. Dan akhirnya jumpa ke air terjun.

Panjang goreng hot dog dan telur dadar, which is not telur dadar, idk

Then azam goreng drummet, i just tukang kemas and baca buku jea, sorry azam.

And hujan turun rintis rintis, kita pasang khemah.
Ini la air terjun sofea the jane.


Im the lazy comrade.

Last we pack up at 3.45pm, dan jalan pulang.


Balik

Thats all.

Hidup kita macam keretapi, setiap stesen bertukar ganti orang, tapi akan ada orang yang jadi penumpang tetap keretapi itu.
Semoga kita semua akan bersahabat selamanya.

Okay.xoxo

Sunday, April 10, 2016

Terfikir terdetik pemetik api ditangan

Seperti mahu tergelak bila dia berkata "sorry i tak kawan dengan penagih dadah" ..
Kata nya kepada seorang yang hanya mengambil daun canabis kadang kadang bukan hari hari, 
Tapi dia malahan berkawan rapat pula dengan mereka bukan seorang ya, yang kaki kelab teguk kencing syaitan hari hari.
Di mana rasional nya?
Mungkin kaki mabuk lebih mulia, lebih molek akhlak nya dari seorang yang tidak tegar dalam menggunakan daun canabis.
Kita sudah dewasa, fikiran dan pendapat masing masing terbentuk hasil pembacaan dan timbaan ilmu yang berbeza.

Monday, February 22, 2016

Pendakian rimba barai ke gunung buah


Last sunday we went hiking at gunung bunga buah near to genting..
Alai kutip me from klang at 5.15 am..
Then kutip london then shah at keramat..
Then we meet at meeting point which was at petronas starbuck before tol gombak..
We pray subh there then continue the journey to gunung buah..
We stopped at the mamak near by to eat breakfast .

Then the pendakian began..
At the kaki gunung..
Steadyyy..
Still steadyy..
Opps..cramp attack.
Chilling..
Almost reaching the top..
At the peak!
At the peak we took some rest about an hour an half..jawa made maggie, we eat foods, i took a nap..
The we start to go back..using the same route..

Make a stop for zuhur..

Tadaaa..

Then we go back with memories and few scars..
Alhamdulillah no one injured, all came and back in one piece..
P.s - alai got some little thorns stuck in his fingers
- london fell like superman..
- i fell like sujud syukur..

And syukur we are all safe.
And now im suffering the after hiking effect at my tight and butt..
Bluergg

Thursday, January 28, 2016

Barbeque and then janda baik and bukit tinggi

Hey again,
On 11 january 16, we had bbq together!
A lot of people came, it was nice.
The food was good, ayam sosej nasi goreng a bit spicy, but its nice.
I was just chilling, then we played songs on speakers. Then i put on pramlee songs and we dance..



Later after the bbq was over, i went lepak with acmed farid and fami..hihi

The next day after the last paper which is on 16 january 16, my housemate and i went to janda baik! :D syiokkk
We rent a chalet near the river, and we had bbq at night..






Sungaaaii..
The next day we went to bukit tinggi, the road to bukit tinggi tooks us about 20minutes only..



Yeah , i jump a lot..
I had fun..
Its a good time well spend with them..
Gonna miss you guys..
Goodluck with your life journey..


Friday, January 1, 2016

New year fuck new resolution


Last night kitorang pergi tengok kelip kelip..
Masuk bayar 13rm sorang..
Then naik sampan..
Okay juga banyak kelip kelip nya..
 
Then kitorang ingat nak pergi icity tgk bunga api, tapi macam tak sempat je, so kita oun berhenti tepi highway saja..


Then makan kat pakli, then balik puncak lepak mamak pulak sampai pukul 5 pagi,
Sembang bodo saja, lol then balik tido.. :D
Thats all..

Little chilies baby



To my baby chilies plants, hope we can create moment together, and grow old together..
You know i love you right..
Hope my fingers work greenly..